Servicii complete de mentorat

Servicii complete de mentorat

Servicii complete de mentorat, implementare si dezvoltarea afacerii

Programe de mentorat pentru corporatii sunt folosite pentru organizații mari care doresc să continue dezvoltarea și păstrarea angajaților. Programele de mentorat pot fi formale sau informale și  au o varietate de obiective specifice, inclusiv de aclimatizare a noilor angajați, dezvoltarea competențelor, retentia angajatilor si diversificarea activitatilor.

        Programele  de mentorat formale

Ofera angajatilor posibilitatea de a participa într-un program de mentorat organizat. Participanții completeaza un profil de mentorat. Profilele de mentorat sunt finalizate ca in scris sau completate prin intermediul unui formular online ca parte a unui sistem de mentorat online.  Elevilor li se asigura un mentor corespunzator de către un administrator de program sau un comitet de mentorat, sau se pot auto-selecta mentorii în funcție de formatul de program.

        Mentorate informale

Au loc în organizațiile care dezvoltă o cultură de mentorat, dar nu au dezvoltat un  mentoratformal. Aceste companii pot oferi o serie de instrumente și resurse și să încurajeze administratorii să accepte cereri de mentorat de la mai mulți membri juniori ai organizației.

        Mentorate pentru noii angajati

Aceste programe de mentorat sunt destinate pentru a ajuta noii angajați sa se aclimatizeze mai rapid în organizație. Nou-veniții in organizația sunt asociati cu mai multe persoane cu experiență (mentori) pentru a obține informații, exemple bune, și consiliere. S-a dovedit că noii angajați care sunt asociati cu un mentor sunt de doua ori mai susceptibili de a rămâne la locul lor de munca decat cei care nu primesc mentorat.

Aceste relații de mentorat oferă substanță pentru cariera de creștere, și de a beneficia atât mentorul cat și elevul. Organizația primește un angajat care este introdus treptat in structura,  cultura și funcționarea organizației, deoarece acestea au fost cunoscute sub îndrumarea unui membru cu experiență. Persoana nou angajata se integreaza mai  ușor într-o organizație, castiga experienta  și beneficiaza de consiliere. S-a spus că „aderarea la rețeaua de mentorat și este propria cale de avansare”.

        Mentoratul pentru functii de conducere

Acest tip dementorat este folosit pentru angajații care au potential de a ocupa o functie de conducere. Angajatul este asociat cu un lider sau  senior pentru o serie de interacțiuni si o  cariera de coaching. Aceste programe se adreseaza unui numar mai mic de participant care de regula sunt selectati.

O metodă similară de mentorat cu potențial ridicat este de a plasa angajat într-o serie de locuri de muncă în domenii disparate ale unei organizații, toate pentru perioade mici de timp, în anticiparea de învățare a structurii, culturii si netodelor organizației.

Contactati-ne